A RENDSZER ELŐNYEI

A TERMALICA RENDSZER KOMPONENSEI CSÚCSMINŐSÉGŰ BETONBÓL KÉSZÜLNEK - A PIACON A LEGJOBB HŐSZIGETELŐ TULAJDONSÁGOKKAL RENDELKEZŐ ANYAG.

image

MAGAS HŐSZIGETELŐ TULAJDONSÁG

A Termalica kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik, és a legjobb megoldás az energiatakarékos konstrukciók számára. Az anyag hőszigetelési tulajdonságait leíró paraméter a λ. A kiváló hőszigetelési tulajdonságait a porózus szerkezetének köszönheti, hiszen több millió pórusméretű lezárt levegőbuborékokból áll, mely tökéletes szigetelővé teszi. Az anyagsűrűség növekedésével a λ hővezetési együttható emelkedik. A beton homogén szerkezete magas hőszigetelési tulajdonságokat biztosít a hőáramlás irányától függetlenül, melynek köszönhetően csökkenthető a hideg alapfalak okozta hőveszteség. A Termalica legmelegebb osztályait λ 0,075 W/mK, 0,083 W/mK és 0,09 W/mK hővezetési együtthatóval lehet megfelelően jellemezni, amelyek lehetővé teszik az egyrétegű falak kialakítását anélkül, hogy kiegészítő szigetelést kellene alkalmazni.

Falazóblokk beton
image

HŐSTABILITÁS

A Termalica falak, abban különböznek az üreges falaktól, hogy monolitikusak, homogének, és nincsenek benne légrések. Ezen paraméterek biztosítják a jó termikus felhalmozódási tulajdonságokat és a magas termikus tehetetlenséget. Ennek köszönhetően a Termalica falai lassan szabadítják fel a felgyülemlett hőt, lehetővé téve a szobahőmérséklet meglehetősen állandó szinten való tartását, még magas külső hőmérsékleti ingadozások esetén is. Ez különösen fontos a nyár folyamán, amikor meleg napok alatt a falak kizárják a hőt, így stabil belső hőmérsékletet biztosítanak.

image

OPTIMÁLIS PÁRATARTALOM

A Termalica magas gőzáteresztő képessége biztosítja a legjobban lélegző falakat, amelyek stabilizálják a légnedvességet a helyiségekben. A falak magas gőzáteresztő képességgel rendelkező anyagai képesek arra, hogy a ház belsejétől kifelé áramoltassák a túl magas páratartalomat, ugyanez forítva is igaz. Az anyag gőzbehatolási képességét az μ diffúziós ellenállási tényező határozza meg. Termalica esetében a típusától függően az μ értéke 2,8-5,3 között van. Minél alacsonyabb az érték, annál jobb a páratartalom átviteli képessége. A felhasználás során a hordozóanyag nedvességtartalma a használat során körülbelül 3 tömeg % -nak megfelelő mennyiségben helyezkedik el, amely optimális a lakosság jóléte szempontjából.

image

TŰZBIZTOS

A Termalica nem tűzveszélyes építési anyag, amely megfelel Euroclass, A1 kritériumoknak és követelményeknek. Az épület tűzbiztonsága attól függ, hogy egy adott szerkezet képes-e meghatározott tűzbiztonsági követelményeknek megfelelni meghatározott időtartamon belül. A szerkezet tűzbiztonságát három alapvető kritérium határozza meg: terhelhetőség, szigetelési kapacitás és homogenitás. A Termalica fali tűzállóság a vastagság és a terhelés függvényében történik, PN-EN 1996-1-2:2010 szabvány szerint. A tűzbiztonsági besorolás magában foglalja a teherhordó falakat és a nem teherhordó falakat, figyelembe véve az autoklávozott termálicából készült, a PN-EN 771-4:2004 szabvány követelményeinek megfelelő maximális vékonyságot.

image

ELLENÁLL A BAKTÉRIUMOKNAK, A PENÉSZNEK ÉS A GOMBÁKNAK

A mész lúgossága biztosítja a biológiai korrózióval szembeni ellenállóképességet, megakadályozza a baktériumok, a penész és a gombák növekedését még magas páratartalom esetén is. A Termalica olyan anyag, amely antiszeptikus tulajdonságokkal is rendelkezik.

image

OPTIMÁLIS TERHELHETŐSÉG

A Termalica kompatíbilitási ellenállása az egyedi típustól függően lehetővé teszi az egyszintes házak, valamint többemeletes épületek felállítását.

image

HANGSZIGETELÉS ÉS ZAJVÉDELEM

Az akusztikus szigetelés képes a légköri hangokat csillapítani. A hangszigetelés az anyag tömegétől, belső szerkezetétől, valamint az osztófali rétegek vastagságától és típusától függ. A Termalica homogén és porózus szerkezete akusztikus szigetelési képességekkel legalább 2 dB-el jobb, mint a hasonló súlyú építőanyagok.

image

A TERMALICA MEGTAKARÍTÁST JELENT A KONSTRUKCIÓ ÉS AZ ÉLETVITEL KÖLTSÉGEI TEKINTETÉBEN

A fali anyag megvásárlásának döntésekor az összes használati tulajdonságot és jellemzőt figyelembe kell venni az árnál, ideértve először is az anyag termikus tulajdonságait és a megfelelő életkörülményeket. Tekintsük a falak négyzetméteres felállításának teljes költségét feltételezett U hőátadási együtthatóval. A jelenlegi műszaki követelmények legfeljebb 0,23 W/m2K értéket követelnek meg, amely az épületek kötelező energetikai tanúsításának szükségességét jelzik. Ne feledje azonban, hogy mindig ajánlott még passzívabb épületeket felállítani, a fűtési költségek jelentős csökkentése miatt. Ez is rendkívül fontos az egyre növekvő villamosenergia- és földgázárak tekintetében.

Falazó anyagok Termalica

TECHNIKAI PARAMÉTEREK

A TERMALICA EGY ÁTFOGÓ RENDSZER, AMELY TÖKÉLETESEN ILLESZKEDIK EGYMÁSHOZ, LEHETŐVÉ TÉVE EGY ENERGIAHATÉKONY OTTHON KIALAKÍTÁSÁT, AMELY AZ ALAPOKTÓL A FÖDÉMIG TERJED.

Optimális terhelhetőség
Porózus beton paraméterek

Osztályok

Termalica porózus osztályai
Porózus beton paraméterek
Magas hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik
Porózus beton paraméterek

U hőátadási tényező W / M2K a falvastagságtól (cm) függően

Tűzbiztos
Porózus beton paraméterek

A Termalica falak tűzállósági osztályozása a PN-EN 1996-1-2:2010 szabvány szerint

Hangszigetelés és zajvédelem
Porózus beton paraméterek

A Termalica falaira vonatkozó megfelelő hangszigetelési értékek- Belső falak

Porózus beton paraméterek

A Termalica falaira vonatkozó megfelelő hangszigetelési értékek- Külső falak

PORO BETON - A LEGJOBB HŐSZIGETELÉSŰ FALAZÓ BLOKK