PORO BETON TERMALICA

A PORÓZUS BETON SZÜLETÉSÉNEK TÖRTÉNETE 1923-RA NYÚLIK VISSZA, AMIKOR EGY SVÉD ÉPÍTÉSZ AXEL ERIKSSON FELTALÁLTA A BETONBLOKKOK AUTOKLÁVOKBAN TÖRTÉNŐ MEGKÖTÉSÉNEK TECHNOLÓGIÁJÁT FORRÓ GŐZ HASZNÁLATÁVAL ÉS EVVEL MEGKEZDÖDÖTT EGY ÚJ TERMÉK GYÁRTÁSA.

1949-ben Lengyelországban nyílt meg az első kísérleti gyártósor, majd 1951-ben indult meg az ipari termelés. Azóta ez a kiváló termék gyártása intenzíven fejlődik, sőt mára már az egyik legnépszerűbb építőanyaggá vált.

A Termalica beton az alábbi nyersanyagok keverékéből készül: kvarc, mész, cement, gipsz, víz és habosítószer, illetve alumínium por vagy paszta. Az alumínium apró molekulái a kalcium-hidroxiddal reagálva a teljes tömeg emelkedését eredményezik, miközben több millió mikropórust hoznak létre a beton tömegében, ahol eközben megkötődik a levegő is. A porózusos betonelemek gyártása illeszkedik a fenntartható építés eszméjéhez, és elősegíti bolygónk természeti erőforrásainak védelmét. Köszönhetően az emelkedésnek és a formák növekedésének csak kb. 0,2-0,3 m3 nyersanyag szükséges egy köbmétert beton elkészítéséhez. A nyers erőforrások pontos ellenőrzését egy automatizált, számítógépes vezérlésű adagolási rendszer biztosítja a kiváló minőségű, illetve az ismétlődő jellegű anyagok gyártását. A technikai eljárás lehetővé teszi a poro beton sűrűségének, hő tulajdonságainak és mechanikai ellenállásának precíz tervezését, a levegőben lévő pórusok megfelelő mennyiségének megteremtésével, amely akár 85%-ot is meghaladhatja. A falblokkok és alkatrészek többféle osztályban és vastagságban készülnek: 300-700 kg/m3. Az alacsony sűrűségének köszönhetően a porózus beton kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik, és tökéletes megoldást jelent az energiahatékony konstrukciók számára.

A lengyel Központi Statisztikai Hivatal által 2013-ban közzétett statisztikai adatok szerint a porózusos beton a legelterjedtebb falanyag a lengyelországi építkezéseken. Teljes részesedése a Lengyelországban feltüntetett falösszetevő anyagok közül, meghaladja a 40%-ot.

Porózus beton falazóblokk
Falazó beton falazóblokk beton
Építőanyag Termalica
Falazóblokk Termalica
Termalica porózus beton

PORÓZUS BETON

A TERMALICA RENDSZER KOMPONENSEI CSÚCSMINŐSÉGŰ BETONBÓL KÉSZÜLNEK - A PIACON A LEGJOBB HŐSZIGETELŐ TULAJDONSÁGOKKAL RENDELKEZŐ ANYAG.

Legjobb hőszigetelésű falazó blokk.
Csúcsminőségű betonból készül.
Megfelel a legszigorúbb követelményeknek.
A formák előállítása környezetbarát, elősegíti bolygónk természeti erőforrásainak védelmét.
image

MAGAS HŐSZIGETELŐ TULAJDONSÁG

A Termalica kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik, és a legjobb megoldás az energiatakarékos konstrukciók számára. Az anyag hőszigetelési tulajdonságait leíró paraméter a λ. A kiváló hőszigetelési tulajdonságait a porózus szerkezetének köszönheti.

image

OPTIMÁLIS PÁRATARTALOM

A Termalica magas gőzáteresztő képessége biztosítja a legjobban lélegző falakat, amelyek stabilizálják a légnedvességet a helyiségekben. A felhasználás során a hordozóanyag nedvességtartalma optimális a lakosság jóléte szempontjából.

image

HANGSZIGETELÉS ÉS ZAJVÉDELEM

A hangszigetelés az anyag tömegétől, belső szerkezetétől, valamint az osztófali rétegek vastagságától és típusától függ. A Termalica homogén és porózus szerkezete akusztikus szigetelési képességekkel legalább 2 dB-el jobb, mint a hasonló súlyú építőanyagok.

image

OPTIMÁLIS TERHELHETŐSÉG

A Termalica kompatíbilitási ellenállása az egyedi típustól függően lehetővé teszi az egyszintes házak, valamint többemeletes épületek felállítását.

image

HŐSTABILITÁS

A Termalica falak, abban különböznek az üreges falaktól, hogy monolitikusak, homogének, és nincsenek benne légrések. Ezen paraméterek biztosítják a jó termikus felhalmozódási tulajdonságokat és a magas termikus tehetetlenséget.

image

ELLENÁLL A BAKTÉRIUMOKNAK

A mész lúgossága biztosítja a biológiai korrózióval szembeni ellenállóképességet, megakadályozza a baktériumok, a penész és a gombák növekedését még magas páratartalom esetén is. A Termalica olyan anyag, amely antiszeptikus tulajdonságokkal is rendelkezik.

image

TŰZBIZTOS

A Termalica nem tűzveszélyes építési anyag, amely megfelel Euroclass, A1 kritériumoknak és követelményeknek. A Termalica fali tűzállóság a vastagság és a terhelés függvényében történik, PN-EN 1996-1-2:2010 szabvány szerint.

image

MEGTAKARÍTÁS

A fali anyag megvásárlásának döntésekor az összes használati tulajdonságot és jellemzőt figyelembe kell venni az árnál, ideértve először is az anyag termikus tulajdonságait és a megfelelő életkörülményeket.

PORO BETON - A LEGJOBB HŐSZIGETELÉSŰ FALAZÓ BLOKK